Zo Leren Kinderen Leren

Afl 23 Primitieve reflexen

Wat zijn primitieve reflexen en wat is hun functie? Wanneer ontstaan ze en wanneer moeten ze door de natuurlijke ontwikkeling van kinderen geremd zijn zodat ze niet meer manifest aanwezig zijn?

Hoe komt het dat bij een flink aantal kinderen onvoldoende geremd zijn zodat ze deze kinderen belemmeren in een gemakkelijk en efficiënt functioneren?

Marjolein Aarten is jarenlang gespecialiseerd in de primitieve reflexen en hoe ze in de ontwikkeling van kinderen een belangrijk rol spelen. Ze heeft echter ook veel kennis over hoe resten van deze primitieve reflexen kinderen (in grote mate) in hun functioneren kunnen belemmeren en hoe je kinderen kunt helpen om deze reflexen alsnog te remmen.

In de komende tijd zullen we een aantal keren aandacht besteden aan deze primitieve reflexen. Voor veel kinderen is het van groot belang dat ze de gelegenheid krijgen om deze reflexen door te werken en daardoor in bewuste bewegingen om te zetten.

In onderstaande video’s legt Marjolein uit wat we onder primitieve reflexen verstaan en wat hun functie in de ontwikkeling van kinderen is.

In deze video vertelt Marjolein in het kort hoe bij een aantal kinderen die reflexen onvoldoende geremd worden waardoor deze kinderen daar in hun dagelijkse functioneren behoorlijk last van kunnen hebben.

In de komende tijd zullen we een aantal keren aandacht aan specifieke reflexen besteden. Marjolein zal de belangrijkste aan de orde laten komen zodat we ze wellicht kunnen gaan herkennen en kunnen gaan zien hoe ze het functioneren van kinderen kunnen belemmeren.

Direct contact opnemen met Marjolein kan via http://www.novreflextherapie.nl/